世界に伝えたい日本食の魅力♡英語で玄米の炊き方の紹介!

3ヶ月で体の声が聞こえ始める料理教室Meimeiです♡

 

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こんばんは!

 

ローフードマイスター静岡浜北校・玄米中心ベジタリアン料理教室Meimei

主宰の石川久美恵ですayaきらきら

 

来年に向けて、外国人向けのMeimeiの和食ベジタリアン料理の伝え方を練習していこうと思います♡

たまーーーに、英語で書きますねface4比呂

 

「この表現、こうしたらいいよ」

とか、

「こうだと、もっとわかりやすい」

っていうのがあれば、ぜひ教えてくださいね〜♡

 

私も勉強になりますやったーキラキラ

今回は私の基本でもある、”玄米の炊き方”から!

 

 

【Pot cooked Brownrice】

IT is really delicious and many Japanese people love it♡(brown or white)

For most Japanese,the basis of a meal is rice.

I know rice cooker is good.But pot cooked is so fantastic!

Let’s get started♡

 

《Ingredients》

brownRice      450cc(1cup=150cc)

water       650〜700cc(Water is 1.5times more than rice.) 

salt        a teaspoon

 

《Directions》

1 In advance,polish the rice.

   First,you put the rice into the bowl, then put into water muce is rice wear.

     Polish or wash the rice.Then throw away the water.Repeat 2~3times.    

 

2  It is necessary to soak the brown rice for about 8〜12hours.

   To cook Brownrice with perfect softness,soaking is very important.

  (Don’t throw away this water.It’s called “Rejuvelac”.)

 

3 Put the soaked rice in a pot and pour the water.

  Bring the rice to boil over heat.Keep the hight heet for 2〜3minutes the water bubbles and start to overflow the pot.

 

4 Cover and turn down the heat to  low for 40~50minutes.

image

5 After that,open the lid,and you can see”club holes”(small holes of air) in the rice ,it is a sign that you’ve done everything great!

image

6 You fold rice upside-down using a Kibera(like a spatula) in the cutting action.

 

7 Cover with the cloth,and steam it for 5~30min.(as you like.)

  That all♡You can eat delicious “Pot cooked brownrice”♡

IMG_20170921_194156207.jpg

 

 

もう少し注意書きとかも書こうかなと思ったんだけど、会話と違って料理のアクションを調べながら書く。。

けっこう時間かかりましたface4汗汗

なので、ここまででおしまいにしま〜す!

 

 

ではではまた次回比呂比呂

 

 

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